Ook dit jaar hebben we weer een mooie ledendag voor jullie in petto. Een dag waarop je elkaar kunt ontmoeten onder het genot van een koffie of thee, en gezonde plantaardige tussendoortjes. Geïnspireerd kunt raken door mooie workshops en lezingen. En kunt genieten van een heerlijke vegan lunch, geserveerd vanuit een foodtruck direct naast de locatie. We combineren dit jaar de ledendag met de Algemene Ledenvergadering. Zo kun je handig naar beide events op dezelfde dag!

 

Datum: zaterdag 8 juni 2024.

Locatie: Vrijburg. Herman Gorterstraat 31, 1077 WE Amsterdam.

Vrijburg is goed te bereiken met het openbaar vervoer: vanaf het Centraal Station met tram 5 of 24 (Halte Stadionweg), vanaf station Zuid met tram 5, vanaf de NS-stations Amstel, en Zuid met bus 65 (Halte Stadionweg). Parkeren kan op straat, of bij de P&R van de RAI (https://www.rai.nl/bereikbaarheid/p-en-r). Als je wilt carpoolen naar Amsterdam (zowel als je vervoer zoekt als wanneer je zo vriendelijk bent om anderen uit jouw omgeving een lift te geven!) meld je dan aan bij de WhatsApp  groep die hiervoor is aangemaakt, bereikbaar via deze link. Zo kun je zelf een match vinden bij jou in de buurt.

Toegang: € 17,50 uitsluitend toegang voor de leden van PAN Nederland.

Geen lid? Sluit je dan nu aan bij PAN en ga naar deze pagina.

Programma

Dagvoorzitter en presentator: Valentine Dillisse

10.30-11.00ontvangst met koffie, thee en iets lekkers
11.00-12.00Algemene Ledenvergadering
12.00-13.00lunch, verzorgd door een toffe vegan foodtruck
13.00-13.10opening ledenmiddag
13.10-14.00workshop ACT (Acceptance and Commitment Training) in de spreekkamer. “Aan de slag met de ACT matrix”. Door Priscilla Weterings, diëtistenpraktijk Silla.
14.00- 14.30pauze, jureren en proeven inzendingen bakwedstrijd
14.30- 15.30fermentatie workshop. Door Moritz Huber, SauerCrowd
15.30-16.00pauze
16.00lezing Jeroen Siebelink. “Zacht & moedig, het geheim van pioniers in de dierenrechtenbeweging”.
16.45uitslag bakwedstrijd, uitreiken prijs, afsluiting
17.00 einde

Bakwedstrijd

Zoals je kunt zien in het programma organiseren we dit jaar voor het eerst een heuse PAN bakwedstrijd! Deel jij jouw baktalent met de andere leden en ga jij misschien wel de geschiedenis in als de eerste winnaar van dit jaarlijks terugkerende evenement? De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury onder leiding van een professionele vegan chef. De prijs voor de winnaar bestaat, naast de eeuwige roem, uit een wisseltrofee en een mooi vegan kookboek. De inzendingen worden beoordeeld op smaak, originaliteit en presentatie. En als jouw baksel volledig onbewerkt is (zonder toegevoegde suikers en boter e.d.) dan krijg je extra punten! Geef je snel op voor deze mooie bakwedstrijd bij het organisatiecomité via doktervalentinedillisse@gmail.com.

Workshop ACT in de spreekkamer, aan de slag met de ACT matrix, door Priscilla Weterings

Priscilla Weterings

“Hoe zou het zijn als jij je cliënten kunt begeleiden bij een duurzame gedragsverandering? Als jij ze vaardigheden aan kunt leren waar ze hun leven lang profijt van kunnen hebben, óók op momenten dat het moeilijk of lastig is? Zodat ze vaker kunnen gaan kiezen voor waar ze op de lange termijn blij van worden?”

Gedrag veranderen is meestal niet gemakkelijk. We weten vaak wel wat we meer of juist minder willen doen, maar écht ons gedrag op dagelijkse basis veranderen is best lastig. Tussen kennis (weten wat goed voor ons is) en daadwerkelijke uitvoering zit een duidelijke kloof. Dat is voor onze cliënten of patiënten niet anders.

Acceptance and Commitment Training (ACT) is de nieuwste stroming binnen de psychologie. Het is een wereldwijde, snel groeiende therapie- en coachmethode.

Door ACT toe te passen vergroot je de mentale flexibiliteit van je cliënt of patiënt waardoor deze beter voor zichzelf gaat zorgen. Je traint samen vaardigheden zodat men o.a. vaker uit de automatische piloot kan stappen, om leert te gaan met zowel weerstand, stress als ongemak én duidelijker heeft wat belangrijk is zodat de motivatie van binnenuit komt.

De ACT-matrix is een overzichtelijke en eenvoudige tool waarin alle 6 ACT processen terugkomen. In de workshop laat ik je zien hoe jij de ACT-Matrix in gesprekken kunt inzetten.”

Over Priscilla
Priscilla Weterings is diëtiste & ACT-Coach. In haar eigen praktijk Diëtistenpraktijk Silla (diëtistenpraktijk Silla) begeleidt ze mensen naar een (meer) plantaardig voedingspatroon én geeft ze advies bij allerlei chronische ziekten en/of klachten. Daarnaast past ze regelmatig Acceptance and Commitment Training (ACT) toe tijdens haar consulten. Want samen met de cliënt vaardigheden trainen die ervoor zorgen dat de voeding- en/of leefstijladviezen op een duurzame manier kunnen worden geïmplementeerd is net zo belangrijk.

Fermentatie workshop, door Moritz Huber

In deze workshop vertelt Moritz je alles over de fermentatie van groenten. Hij legt je uit waarom gefermenteerde producten zo gezond zijn, demonstreert het proces van begin tot eind en laat je proeven van verschillende gefermenteerde groenten. Ook krijg je uitgebreide informatie mee naar huis, zodat ook jij thuis kunt gaan beginnen met fermenteren!

Over Moritz
As a chef I have worked in Michelin star restaurants all over Europe, learning everything about Novel cuisine and the art of cooking & preserving. I have a degree in BA and do research on the gut-mind connection/food health. My values: sustainable food production, crowd building, health, locality, decentralization, and most importantly, a great taste within our fermented foods.

Over SauerCrowd

“Our mission is to source vegetables from organic farms in order to transform them into delicious, sustainable, and gut-friendly food products. We strive to connect people with the soil and reinvent the health secrets of our ancestors. SauerCrowd stands for the highest quality, taste, and gut-health in a sustainable, circular economy.” We want to bring the traditional, sustainable and gut-health enhancing preservation technique of fermentation back into the spotlight. We believe that sourcing ingredients from regenerative farms to create new flavours will reinvent the image of fermented food. It is our hope that as a circular working food business, we can inspire other food producers.”
Website https://sauercrowd.nl/nl

Lezing Jeroen Siebelink

“Zacht & moedig, het geheim van pioniers in de dierenrechtenbeweging.”

Ben je tegen dierenleed? Dan kun je plantaardig gaan eten en zo jaarlijks 1200 dierenlevens redden. Je kunt nog een stap verder gaan en je actief inzetten om dieren te beschermen. Maar je kunt ook het systeem dat de uitbuiting van dieren mogelijk maakt gaan bestrijden en dieren bevrijden uit slavernij. Anders dan de emancipatiebeweging van vrouwen, tot slaaf gemaakten, kinderen, gehandicapten of mensen met een bepaalde seksuele geaardheid wordt de dierenrechtenbeweging vaak nog gezien als iets marginaals. Een speelhoek, voor spek en bonen praten ze mee over waar het heen moet met de grote mensenwereld. Voor schrijver en onderzoeksjournalist Jeroen Siebelink is deze uithoek juist een wonderbaarlijke plek. Veelzijdig, steeds weer verrassend en volop in ontwikkeling. ‘Een zachtmoedig laboratorium’ van clubs en individuen, wier methoden sterk uiteen lopen, maar die één hartstocht delen. Opkomen voor gevoelig, intelligent, weerloos leven. Wat drijft hen? Hoe houden ze het vol in een onverschillige wereld? Wat is ieders tactiek en maken ze een verschil?

Siebelink schreef er inmiddels vijf boeken over. Hij verdiepte zich in de wereld van nertsenbevrijders, plantaardige ondernemers, politici die het opnemen voor dieren, activisten die journalistieke undercoveroperaties in de bio-industrie uitvoeren en radicale activisten die stierengevechten verstoren en doodleuk konijnenstallen inwandelen en letterlijk dieren bevrijden. Pels (2019), De Vegetarische Slager (2020), de Opkomst van Partij voor de Dieren (2022), Onder de beesten, Undercover in de bioindustrie (2023) en De Dierenbevrijders, Wetteloos strijden voor wat weerloos is (2024). Boeken over een probleem, met strevende personen en een spannend plot. Siebelink ziet de strijd voor dierenrechten als een avontuur, een pageturner vol hoop en tegenslag. Als lezer put je er inspiratie en moed uit. Wat leren we van pioniers? Wat is hun geheim?

Inlezen? www.bol.com/nl/nl/c/boeken-jeroen-siebelink/2736569+8299/

Meer over de auteur: www.jeroensiebelink.nl

Over de organisatoren

De PAN Nederland ledendag 2024 wordt voor ons georganiseerd door 2 enthousiaste leden, Valentine Dillisse en Jerona Joor. 

Over Jerona

Over Jerona

Mijn naam is Jerona Joor en ik ben BGN Gewichtsconsulent in Ede. Sinds twee jaar eet ik plantaardig en ben ik aangesloten bij PAN. Ik ben reumapatiënt en een plantaardige gezonde leefstijl heeft mij ontzettend veel gebracht. Ik ben 16 kilo lichter, sta weer volop in het leven en kan eigenlijk alles weer wat ik wil. Dit is de reden dat ik Jerona’s Voeding & Evenwicht ben begonnen. Ik help je met een voedingspatroon dat bij je past, dus van een klein beetje plantaardig tot helemaal plantaardig. We zoeken samen naar een vorm van beweging die je leuk vindt en vol kunt houden. Daarnaast geef ik niet alleen advies, we gaan ook aan de slag in de keuken. www.jeronasvoedingenevenwicht.nl. Ook voor lekkere recepten!

 

Over Valentine

Over Valentine

Valentine Dillisse is arts voor integrale geneeskunde en leefstijl, orthomoleculair arts, mindfulness trainer, spreker, coach en docent. Toen zij 13 jaar geleden een chronische hartziekte kreeg en van haar cardioloog te horen kreeg dat zij maar “moest leren leven” met deze aandoening ging zij op zoek naar wat zij zelf kon doen om haar ziekte onder controle te krijgen. Naast meditatie, slaap en beweging, ontdekte zij de kracht van onbewerkte plantaardige voeding. Zij volgde meerdere opleidingen op dit vlak en heeft het tot haar missie gemaakt om zowel patiënten als collega artsen te laten zien wat de invloed van plantaardige voeding kan zijn op gezondheid. Op haar platform Dokter Valentine en het gelijknamige Instagram kanaal deelt zij informatie over een gezonde leefstijl, plantaardige recepten en door haar ingesproken meditaties.